Infrarood Verwarmen - Geoheatholland

Ga naar de inhoudGeoHeat Holland
Infrarood Verwarmen

Infrarood (IR) warmte is het beste te vergelijken met de warmte die je ondervindt door de zon op een koude voorjaarsdag. De meeste mensen ervaren het als zeer weldadig. Je kunt het hele huis verwarmen met IR, maar je kunt er ook mee bijverwarmen.
 
Het voordeel van bijverwarmen met IR is, dat de ruimte-temperatuur lager kan zijn, 18 °C in plaats van 21 °C. Op de plekken waar het nodig is kan dan met behulp van IR worden bijverwarmd. Dit zijn met name de plekken waar wordt gestudeerd, geluierd, TV-gekeken, enz.. Elke graad lagere binnen-temperatuur scheelt enkele procenten in energie.
 
Infrarood kan zo een mooie aanvulling zijn op duurzaam verwarmen met een warmtepomp. De installatie hoeft dan minder robuust te worden uitgevoerd.
 
Met deze intentie ben ik op zoek gegaan naar een leverancier van IR-panelen. Bij deze zoektocht ben ik terecht gekomen bij IRcomfort4U in Sittard. Ik heb hier 2 IR-panelen gekocht voor de studiehoek (zie foto) en de badkamer. De eerste ervaringen stemmen tot tevredenheid. Een aanrader.
 
Voor meer informatie over IR: IRcomfort4U in Sittard
Terug naar de inhoud