Warmtepomp - Geoheatholland

Ga naar de inhoudGeoHeat Holland
Warmtepomp

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat voor het duurzaam verwarmen van woningen en het opwarmen van tapwater. Daarnaast kan dit apparaat ook worden ingezet om te koelen.
 
In een warmtepomp wordt thermische energie van een laag bron-niveau op een hoger afzet-niveau gebracht, bijvoorbeeld van 11⁰ C naar 35⁰ C. De technologie die hieraan ten grondslag ligt maakt gebruik van hetzelfde natuurkundig principe zoals dat bij een koelkast wordt gebruikt. Deze technologie heeft zicht inmiddels al lang bewezen. Met dit principe kan een warmtepomp een woning verwarmen en tapwater van voldoende temperatuur leveren. Meer..
.
.
.

Combinatie met zonnepanelen

Een warmtepomp draait op elektriciteit. Als de elektriciteit voor de warmtepomp duurzaam wordt opgewekt, door bijvoorbeeld eigen zonnepanelen, dan voorziet u in het geheel in uw eigen duurzame energie.  Een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk blijft echter noodzakelijk, daar uw eigen opwekking van elektriciteit en het verbruik meestal niet synchroon lopen.

Hybride systeem

Er zijn oplossingen voor het verduurzamen van de energievoorziening van een woning, waarbij een bestaande gasketel (HR) wordt gecombineerd met een warmtepomp. Dit noemen we een hybride-systeem. De Warmtepomp voorziet dan in de basislast en de gasketel voor de pieklast bij vorst in de winter.
.
.
.

Uw voordeel

  • Een duurzame energievoorziening met een hoog rendement
 
  • Gebruik van innovatieve oplossingen
 
  • Compleet ontzorgd
 
  • Directe en doelgerichte communicatie
 
  • Netwerk van deskundigen
1. Boorapparaat.jpg
2. Start grondboring.jpg
3. Bezinkbak.jpg
4. Afrollen bodemwisselaar.jpg
5.Verzwaren bodemwisselaar.jpg
6. Inbrengen bodemwisselaar.jpg
7. Leidingwerk bodemenergie-systeem.jpg
8. Koppelingen bodemenergie-systeem.jpg
Terug naar de inhoud